https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораБорисов: ГЕРБ е принципна партия – там, където плюем, не лижем след...

Борисов: ГЕРБ е принципна партия – там, където плюем, не лижем след това

“ГЕРБ е системна и принципна партия. Ние там, където плюем, не лижем след това”, заяви пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Вчерашното решение беше чупене на всякакви възможности за разговор. Абсолютно всичко е загубено след вчера”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за бившите си управленски партньори от ПП-ДБ и свалянето на шефа на парламента Росен Желязков.

“Когато някой си прави предизборна кампания върху моя гръб, да знае, че той е много голям, но и много хлъзгав. Много народ се покатери по него, но и много падна”, отговори той на коментара на Бориславова, че Делян Пеевски е лидера на ГЕРБ, а не Борисов.

Според него е възможно Ваня Григорова и участието ѝ в парламентарните избори може да направи следващия парламент много по-различен, но не обясни дали очаква тя да стане депутат, или просто да дръпне от гласовете на други партии в НС.

“Във вторник ще има извънредно заседание на парламента”, обяви той.

“Сега им демонстрирахме на колегите от ПП и ДБ, че ние не се водим от конюнктурата, не използваме парламента за предизборна кампания, не гласуваме с тези, които гласуват срещу нас, и затова отхвърлихме предложението на комисията, която касаеше митниците, защото вчерашното действие срещу Росен Желязков беше насилствено, чупещо, Найо, всички възможности за разговори. Напомням, че по време на преговорите, Росен Желязков беше универсалната фигура, която приемаха колегите от ПП-ДБ, включително и за премиер, не само за министър. И какво постигнаха? Смениха Росен с Росица. И ако заради това си заслужаваше да се смразим още повече – окей, на г-жа Бориславова ѝ предайте, че ГЕРБ и ДПС двете партии само, говоря от името на ГЕРБ, няма да правят управление и коалиция”, посочи Борисов, обръщайки се към пиара на “Промяната” и медиите. И обясни, че именно затова вчера казал, че според него ще има още 5-6 служебни правителства.

“Вчера те посяха такъв вятър, че бурята няма да ги отмине. Абсолютно всичко е загубено след вчера във взаимоотношенията. Днес аз им демонстрирах как трябваше да постъпят те вчера – да подкрепят своите колеги, до вчера приятели, за Росен Желязков. За един ден ставаше въпрос. Не трябваше да се съшият с “Възраждане” и да им седнат в скута, а “Възраждане” не трябваше да допускат да бъдат унижавани”, коментира Борисов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X