https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоАПИ със специални мерки за пътуването преди празниците

АПИ със специални мерки за пътуването преди празниците

Пътната агенция със специални мерки за пътуването преди Великденските празници.

Дни преди началото на празниците текущите ремонти на АМ „Тракия“ приключиха и сериозни задръствания не се очакват нито днес, нито в следващите дни.

Малко по-различна е обстановката на „Хемус“. Там продължава ремонта на двата тунела. Затова с цел избягването на затруднения в трафика са предвидени мерки. Движението през следващите дни – до 3 май ще е двупосочно посока Варна, а на 5 и 6 ще е двупосочно – но посока София.

Предвидени са мерки и за тежкотоварния трафик. В часовете, когато се очаква движението да е най-интензивно, камионите ще се пренасочват по обходни маршрути. При нужда ще бъдат спирани да изчакат на място.

„За празниците няма да има никакви проблеми. На АМ „Тракия“ няма текущи ремонти, на АМ „Хемус“ продължава да юни ремонта при тунелите. При нужда ще се спира трафикът за камиони, за леки коли – няма. Пътна полиция ще регулират обстановката“, казва инж. Стоян Николов.

На 8 май, веднага след края на великденските празници, ремонтите на АМ „Тракия“ продължават. Точно на 20 км продължава и ремонта на мостовото съоръжение, но в посока столицата.

Планирани са още два ремонта на „Тракия“ в района на Стара Загора и Бургас.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X