https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаХристо Гаджев: Ще се борим да има отговорно правителство

Христо Гаджев: Ще се борим да има отговорно правителство

“Ще се борим след изборите да има отговорно правителство. Надяваме се да бъдем първа политическа сила, резултатът позволи създаването на стабилно управление”, коментира в предаването „Събуди се” народният представител от ГЕРБ-СДС Христо Гаджев.

Той добави, че през следващите седмици партията ще представи новите приоритети в програмата си за управление. „Ще представим визията си за това как виждаме развитието на България през следващите години. Хората, които можем да обединим около такава програма са наши партньори”, каза народният представител.

Гаджев посочи, че в момента предизборното говорене преобладава. „Това не е добре. По тази начин се горят много мостове, които биха били важни след няколко месеца. Иска ми се всички партии да имаме повече отговорност”, каза той.

По думите му бъдещето управление трябва да носи ясна политическа отговорност с ясно политическо лидерство.

„Отстраняването на Росен Желязков беше излишна проява на заяждане. То е зловредно, а мотивите са зашити с бели конци. Дипломатически и външнополитически България ще пострада от това”, каза Гаджев.

Народният представител уточни, че не вижда допирни точки с Ваня Григорова в бъдещ парламент. „Ние сме категорично за НАТО, за ЕС, за продължаване на военната помощ към Украйна”, уточни той.

Според Гаджев в следващо управление трябва да има коалиционно споразумение. „Трябва да има политическо лидерство и политическа отговорност”, добави той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X