https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораАдмирал Ефтимов: През август ще бъдат сертифицирани обекти от инфраструктурата на авиобаза...

Адмирал Ефтимов: През август ще бъдат сертифицирани обекти от инфраструктурата на авиобаза “Граф Игнатиево”

“Към края на август ще бъдат сертифицирани ключови обекти от инфраструктурата на авиобаза „Граф Игнатиево”, където ще бъдат базирани изтребителите F-16, с намерението, когато демонстрираме готовността на тези обекти да бъдат надградени със системи за наблюдение, сигнализация и др., американската страна да даде “зелена светлина” за приемане на самолетите.” Това обясни началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Това не означава, че август трябва да бъдем готови с тези обекти, те трябва да имат определена степен на завършеност, за да може да започне тяхното оборудване, добави адмирал Ефтимов.

В навечерието на Деня на Храбростта и празник на Българската армия 6 май служебният министър на отбраната Атанас Запрянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов участват във видеоконферентна връзка с националните командири на българските военни контингенти, участващи в операции и мисии в Босна и Херцеговина, Косово и Ирак.

“Достойното участие на български военнослужещи в операции и мисии на НАТО и Европейския съюз направи България желан партньор за съвместните подготовки и учения, изключително необходими в условията на военни действия, кризи и несигурност.” Това каза служебният министър на отбраната Атанас Запрянов във видеоконферентната връзка.

Над 140 военнослужещи от Въоръжените сили на България изпълняват задачи в четири операции на НАТО и пет операции на Европейския съюз, посочват от Съвместното командване на силите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X