https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиКомисията за Нотариуса не събра кворум

Комисията за Нотариуса не събра кворум

Парламентарната временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, не събра кворум на днешното си заседание, предаде БТА.

По-малко от десет минути след обявения начален час, председателят ѝ Никола Минчев от “Продължаваме промяната – Демократична България” отбеляза, че проверката на кворума показва, че има петима народни представители членове на комисията. Той посочи, че с оглед на последните изменения на Правилника за организацията и дейността на Народното събрание е отпаднала възможността да може да се открива заседание на комисия дори и при липса на кворум.

В дневния ред имаше една точка – обсъждане и гласуване на доклад на Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около убития Мартин Божанов.

“Темата не е приключила”, обяви пред журналисти Никола Минчев и посочи, че е възможно и в следващия парламент да бъде поискано създаването й. “Ние ще полагаме всякакви усилия, за да поддържаме темата активна, защото това е начинът да принудим разследващите органи да си свършат работата. Има много тежки институционални зависимости, процесът по разплитането им е бавен и труден, но задължителен, ако искаме да живеем в една правова държава. Ако всичко, което излиза като информация, действително е така, то говори за една овладяна държава”, добави той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X