https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаТома Биков: Надявам се, че гражданите ще дадат ясен знак в посока...

Тома Биков: Надявам се, че гражданите ще дадат ясен знак в посока нормализация на страната

Надявам се, че българските граждани ще дадат много ясен знак в посока на нормализация на страната, защото това, в което живеем всички ние като граждани през последните три години, не е нормално. Това заяви в декларация от името на парламентарната група на ГЕРБ-СДС народният представител Тома Биков по повод равносметката за работата на 49-ото Народно събрание.

Биков изрази надежда, че след изборите българският политически живот ще се върне към правилата на демократичната политика и ще спре да експериментира неуспешно. Той отбеляза, че в демократичния свят управлението се доминира от тези, които са спечелили най-високо обществено доверие. а не от онези, които по-гръмогласно казват, че са прави.

“Обобщението на този парламент може да бъде и обобщение на политическата ситуация от последните три години. Този парламент, подобно на предишните няколко, приключва мандата си предсрочно. Прави го по сходен начин – с хули, с обиди, но за съжаление без убедителни резултати“, заяви Тома Биков. По думите му основният извод може би е, че „производството“ на хули, обиди и заклеймявания не води до конкретни резултати нито в политически, нито в икономически, нито в обществен план.

По отношение на изборите Биков посочи, че от ГЕРБ ще се въздържат да участват в конфронтация по отношение на „наши опоненти, партньори и опоненти-партньори“. Той посочи, че ГЕРБ ще водят позитивна кампания.

По думите му става все по-ясно, че анти-ГЕРБ идеологията може да действа за кратко време и сред определен кръг хора, но тя не може да бъде основание за дългосрочно съществуване на една или друга политическа сила.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X