https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоФондация "Даная" съди България заради "Мама и аз" преди национална детска болница

Фондация “Даная” съди България заради “Мама и аз” преди национална детска болница

Фондация “Даная” ще съди държавата за решението на Министерския съвет да одобри изграждането на частно лечебно заведение “Мама и аз”, преди завършването на бъдещата национална детска болница, съобщиха от фондацията.

С това решение служебното правителство абдикира от конституционното задължение на държавата да осигури безплатно детско здравеопазване и поставя в риск достъпа на всички български деца до качествени здравни грижи, настояват от фондацията.

Само преди няколко месеца по искане на Министерството на здравеопазването и с подкрепата на Европейската инвестиционна банка беше изготвен Анализ на нуждите от детска болница. Този анализ посочва, че в България липсва финансово и кадрово обезпечаване дори за една детска болница в град София, посочиха още от фондация “Даная”.

Въпреки това служебното правителство е одобрило искането на “Търговска лига – Глобален аптечен център” АД в град София да създаде многопрофилно лечебно заведение “Мама и Аз”. Това на практика ще саботира и без друго мъчителния процес на изграждане на национална детска болница, въвеждаща съвременните стандарти за детско здраве, категорични са от фондацията.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X