https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиЧетирима са установени с наркотици при полицейски проверки

Четирима са установени с наркотици при полицейски проверки

На 27 април около 01:00 ч. на ул. Белмекен в Русе патрулен екип от Второ РУ е извършил проверка на 34-годишен русенец. В него са открити два полиетиленови плика с кристално вещество и едно топче със суха тревна маса, за които той е обяснил, че съдържат “кристал” и марихуана. Установеното от служителите на реда е документирано като е регистрирана преписка по описа на Второ РУ.

На 28 април около 01:55 часа от служители на Второ РУ, извършващи обход по ул. Никола Петков в Русе, е спрян и проверен мъж на 36 г. от Русе. В хода на полицейските действия е станало ясно, че той има в себе си наркотици. Мъжът е предал на униформените полиетиленов плик със суха тревна маса с тегло от 0.1 гр., както и свитък от станиол с бяло кристалообразно вещество с тегло от 0.2 гр. Случаят е документиран, образувана е преписка за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

Тази нощ около 22:00 часа в русенския Парк на възрожденците, при обход от служители на Първо РУ зад пантеона са установени две лица, на които е била извършена полицейска проверка. В хода й е изяснено, че това са двама мъже на 38 и 31 години от русенски села. В дрехите на единия полицаите са открили топче зелена тревна маса с характерна миризма на марихуана увито в алуминево фолио, полиетиленов плик с две топчета зелена тревна, също с миризма на марихуана и свивка от алуминево фолио с кристалообразно бяло вещество, за което мъжът обяснил, че е метамафетамин. В другия също са намерени неркотици – цигарена кутия с две топчета зелена тревна маса с мирис на марихуана и полиетиленово пакетче с шлиц, съдържащо свивка от алуминево фолио с кристалообразно бяло вещество – матамфетамин. Двамата са били задържани и отведени в районното за документиране на случаите. Започнати са бързи производства за престъпления по чл. чл.354а, ал.3 от НК.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X