https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПроменят методиката за верификация на машините за вота

Променят методиката за верификация на машините за вота

Министерството на електронното управление публикува за обществено обсъждане промени в методиката на удостоверяване на съответствието на машините за гласуване за изборите на 9 юни. Това съобщиха от ведомството на служебния министър Валентин Мундров.

Проектът е изготвен съвместно с Българския институт по метрология и Българския институт за стандартизация и може да бъде видян на сайта на министерството.

Измененията на методиката са минимални и засягат отделните етапни на удостоверяване на съответствието на технически устройства за машинно гласуване. Мотивите за измененията са подробно посочени в документ с наименование „мотиви – актуализиране методика“.

До 8 май всички заинтересовани страни могат да предоставят становище по Методиката в деловодството на министерството или на e-mail: [email protected].

Припомняме, на 29 април, по време на публична процедура в Министерството на електронното управление, на случаен принцип бяха изтеглени серийните номера на общо десет машини за гласуване, които ще преминат през удостоверяване на съответствието преди предстоящите избори „две в едно“ на 9 юни.

На тегленето на номерата присъстваха служебният премиер Димитър Главчев, служебният министър на електронното управление Валентин Мундров, както и представители на Централната избирателна комисия и обществения съвет към нея. На публичното теглене бяха поканени и присъстваха също представители на парламентарно представените партии в 49-ото Народно събрание.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X