https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноGoogle пуска виртуален "д-р Хаус"

Google пуска виртуален “д-р Хаус”

Google и DeepMind пускат виртуален д-р Хаус – Med-Gemini, който надминава очакванията на създателите си.

Макар че подобни модели вече масово навлизат в медицината, този до момента е покрил 14 индустриални стандарта и не се бори като останалите с халюцинации и пристрастия.

“Med-Gemini има „фактически по-точни, надеждни и нюансирани резултати за сложни клинични разсъждения от своите конкуренти, включително GPT-4, съобщават от Google. Аргументите им са, че техният модел е постигнал 91,1% точност на MedQA, един от най-популярните тестове в тази сфера. Нещо повече, виртуалният д-р Хаус е надминал лекарите при обобщаване на медицински текстове, а клиницисти оценяват отговорите на Med-Gemini-M 1.0 като добри или по-добри от отговорите на експерти в 50% от случаите.

Освен това системата е обучена да се справя и със задачи от типа “търсене на игла в купа сено”, ровейки и извличайки информация от здравни досиета и различни медицински бази с данни.

Med-Gemini се представя добре и с медицинските показатели, познания, клинични разсъждения, геномика, вълнови форми, медицински изображения, здравни досиета и видеоклипове, твърдят изследователи.

От Google демонстрираха ефективността на Med-Gemini с няколко примера. В един от тях пациент изпрати изображение на кожна лезия и помоли Med-Gemini да помогне за диагностицирането й. Изкуственият интелект задава на пациента поредица от въпроси, след което посочва заболяването, предлагайки възможни курсове на лечение.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X