https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаМатева: Хартиените бюлетини за вота 2 в 1 ще са в различни...

Матева: Хартиените бюлетини за вота 2 в 1 ще са в различни цветове

Хартиените бюлетини на изборите за национален и европейски парламент ще са в различни цветове, за да не се объркват гласоподавателите. Това обясни в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS заместник-председателят на ЦИК Росица Матева.

„Сертифицирането представлява удостоверяване на съответствието. „Сиела Норма” е избрана с обществена поръчка, тя беше единственият кандидат. Ще инсталира машините в склада, ще ги транспортира в страната и ще осигури техници за обслужване у нас и в чужбина в предизборния и изборния ден. Транспортът зад граница е задача на Министерството на външните работи. Около 200 техници ще инсталират машините, като те ще минат проверка през МВР и ДАНС”, поясни тя.

По думите й изборите са въпрос на национална сигурност и не може всичко да е публично. Матева призова политиците да не рушат доверието в изборния процес. И поясни, че около 10 000 секции от 12 000 са с видео наблюдение.

Росица Матева коментира още, че ЦИК не избира хартията за машините. Изборният кодекс е определил, че тя ще се доставя от печатница на БНБ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X