https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиЗапочва разчистването на щетите в Плевен и село Скобелево

Започва разчистването на щетите в Плевен и село Скобелево

Интензивните валежи, които паднаха в Централна и Северна България снощи, предизвикаха потоп.

В село Скобелево, община Павел баня, реката е преляла, улиците бяха наводнени, скъса се и канализацията. Ситуацията вече е нормализирана след свикване на кризисен щаб. Няма пострадали хора. За кратко част от град Павел баня снощи е останала без електричество, заради гръмотевичната буря в региона.

Спешни действия бяха предприети и в Плевен. Там за 40 минути се изсипаха 38 литра дъжд на квадратен метър. Има десетки наводнени приземни етажи и мазета, стигнало се и до свличане на земна маса. В ниските точки на града закъсаха автомобилите. Почистването на града вече е започнало. Няма обявено бедствено положение.

200 са били изстреляните противоградни ракети от площадките в района на Плевен, но градът е бил в окото на бурята. “Най-сериозно пострадала е сградата на Областната управа. Успяхме обаче да я отводним”, заяви в ефира на “Здравей, България” областният управител Николай Абрашев.

По думите му ситуацията е овладяна. “Буквално до 3 часа през нощта съм обикалял областта. Няма жертви, няма големи щети, които да наложат обявяването на бедствено положение”, подчерта той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X