https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиИзписаха 2-годишното дете, простреляно във Враца

Изписаха 2-годишното дете, простреляно във Враца

Изписаха 2-годишното дете с огнестрелно нараняване в главата, транспортирано с хеликоптер от Враца. След месец лечение в университетската болница “Пирогов” момченцето се прибира у дома. В края на месец април детето беше изведено от реанимация.

Вечерта на 13 април хеликоптер транспортира по спешност 2-годишно дете след огнестрелно нараняване в главата с въздушна пушка. В момента, в който състоянието му позволи, лекарите го оперираха по спешност. Неврохирурзите извадиха проектила, преминал през едната мозъчна хемисфера на детето.

Това спомогна състоянието му да се стабилизира по-бързо. След операцията детето беше настанено за интензивно лечение в детската реанимация на “Пирогов” в продължение на повече от две седмици.

Към момента състоянието на 2-годишното дете не изисква то да остане за лечение в спешната болница. От тук нататък му предстои активна рехабилитация, а лекарите са оптимисти.

Огнестрелното нараняване, заради което беше транспортирано детето, е изключително тежко. Проникващите огнестрелни наранявания са с много висок процент смъртност и спасяването на живота на такъв пациент е голям медицински успех, уточняват лекарите от “Пирогов”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X