https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияЕкзотичните животни стават все по-предпочитани за домашни любимци

Екзотичните животни стават все по-предпочитани за домашни любимци

Увеличава се интересът към отглеждането на екзотични животни като домашни любимци. Все по-често освен популярните змии и гущери, хората отглеждат африкански охлюви или отровни жаби. Ако имате подобни намерения, посетете в Пловдив, където в момента се провежда изложението “Екзотик Експо”.

В зала Колодрума любителите ще видят над 1700 вида екзотични животни на едно място. Сред тях и охлювите „ахатини“.

“Това е сборно понятие за гигантските африкански охлюви. Аз гледам охлюви от 20 години, но в последните 4 години има пик на интереса към тях”, каза Ростислав Траянов – участник в изложението.

Отглеждането им в домашни условия не е никак трудно, защото при липса на храна те се затварят и може да останат в това състояние няколко месеца. Освен това няма научно доказан случай на алергия към пълзящите безгръбначни.

“Това е тропическо животно, то изисква висока температура и влажност, ако това се постигне от там насетне всичко е много просто, пластмасов съд, почва на базата на торф и горски лишеи и храненето е абсолютно безпроблемно, всичко зеленчуково и зеленолистно, което ние ядем и те го ядат, тикви, тиквички, моркови, ябълки”, сподели Ростислав Траянов – участник в изложението.

Сред най-скъпите екзотични животни в Пловдив бяха тройка южноамерикански отровни жаби от вида „Арлекин“.

“Интересното при тези жаби е, че те са отровни само в природата, в плен са безопасни, защото токсините ги получават от хранителната диета, от мравки, бръмбарчета и други безгръбначни, от които извличат токсините с цел защита”, разказа Иван Делев – участник в изложението.

Изложбата в Пловдив е с вход свободен.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X