https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКирил Петков: 100-те милиона ще отидат обратно при пенсионерите, а детската болница...

Кирил Петков: 100-те милиона ще отидат обратно при пенсионерите, а детската болница ще бъде държавна!

“В петък излезе проект на доклада на Надзора на НОИ, с който се опитаха да откраднат 100 милиона лева от пенсионерите като не направят увеличението с 11%, както е заложено в бюджета, а с 10%. Събрахме подписи, които внасяме в Народното събрание днес така, че да има извънредна сесия на Народното събрание, на която да се вземе решение увеличението на пенсиите да е с 11%”, заяви съпредседателят на “Продължаваме промяната” Асен Василев.

“След нашето изявление, вчера видяхме една доста истерична реакция от ГЕРБ-СДС. В 21.30 ч. да наредят на министъра да внесе решение увеличението да е с 11%. Не им мина номерът да откраднат сто милиона от пенсионерите. Не сме сигурни дали няма да опитат пак и да измислят техническа пречка. Затова искаме да се състои това заседание на Народното събрание, на което да вземем решение, с което да ги задължим”, подчерта той.

Василев очаква с интерес да се види кой от народните представители ще гласува “за” отнемането на милиони левове от българските пенсионери от пари, които вече са осигурени в бюджета.

“Тези опити сме ги виждали и преди. Пробваха дали ще мине номерът с Детската болница. Не мина. Сега пробват дали ще мине номерът с това да откраднат парите на пенсионерите. Не мина. Оттук-нататък всеки път, в който това правителство си позволи да взима безобразни решения, ние ще искаме парламентът да се намеси и тези безобразия да бъдат спрени, промените в Конституцията ни дават правото да има парламент по времето на действие на служебното правителство”, каза още съпредседателят на “Продължаваме промяната”.

Василев зададе и един прост, но очевидно необходим въпрос: “как така Деница Сачева от ГЕРБ говори от името на служебния министър на труда и социалната политика?”

“Нямаме доверие на служебния кабинет на ГЕРБ с техните изявления. Каквото и да говорят, ще внесем искането за извънредна сесия на парламента. Най-малкото, за да изслушаме и премиера как така искаха да откраднат 100 милиона от пенсионерите. Няма да им позволим повече да пускат едни новини, да виждат дали има публична реакция, и ако мине, мине. Няма да минава! 100-те милиона ще отидат обратно при пенсионерите, детската болница ще бъде държавна“, увери съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Акад. Николай Денков коментира още една серия от поредицата „Дали ще мине номерът“. “Именно вчерашното изявление от страна на министъра на енергетиката, че може би токът ще се увеличи с много на основанието, че нямало средства във Фонда за енергийна сигурност. Преди да подадем оставка, заредихме фонда с близо 800 милиона лева. Дойде служебното правителство, отмени нашето решение и сега казват, че ще вдигат тока, защото няма средства в този фонд. И този опит няма да мине! Най-лесното е да отменят отмяната на нашето решение. Пари за Фонда има!“, категоричен е той.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X