https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДеница Сачева: Експериментът катастрофира, повече няма да има диктат на втория

Деница Сачева: Експериментът катастрофира, повече няма да има диктат на втория

“Винаги сме се опитвали да управляваме с разум, докато от другата страна са се опитвали да управляват с принуда и натиск. Победи разумът, но разумът доведе дотам, че отново сме на избори”, каза в предаването “Лице в лице” по БТВ кандидатът за депутат от ГЕРБ – СДС Деница Сачева.

“Има моменти, когато нямаме достатъчно ясна обществена подкрепа, има опит обществото да бъде убедено, че има универсално вълшебно решение. Затова в такива моменти е по-добре да отстъпим, за да убедим обществото в правотата си”, заяви Сачева.

В отговор на въпрос за конституционните промени, тя отбеляза, че подкрепата на ГЕРБ – СДС е била мълчалива: “Ясно се вижда колко неработещи са някои от текстовете. Опитвали сме се да подобрим всяко едно предложение на “Продължаваме промяната – Демократична България”, включително и за Конституцията. Смирението и компромисите, които проявихме, бяха необходим период в който всички да видят дали “царят е гол” или има някакви идеи”.

Попитана дали след изборите от ГЕРБ – СДС ще водят преговори за правителство с “Продължаваме промяната – Демократична България”, Деница Сачева посочи: “На първо място разчитаме в предизборната кампания да има ясен сблъсък на идеи и предложения по теми като образование, здравеопазване, отбрана, защото трябва да сме наясно с какво влизаме в едни бъдещи преговори с когото и да е. Нека да направим този сблъсък на платформи и идеи, нека да видим резултатите от изборите. Не изключвам разговори с Продължаваме промяната – Демократична България”, но тези разговори ще отчитат съответната електорална тежест на субектите, с която те влизат в тези преговори”.

“Диктат на малцинството и диктат на втория съм сигурна, че повече няма да има”, подчерта тя. “Със сигурност следващото правителство трябва да бъде политическо, защото този експеримент (сглобката – б.ред.) катастрофира. Трябва да се върнат хора, които съзнателно се занимават с политика и които са овластени от хората да провеждат тази политика”, добави Сачева.

В отговор на въпрос има ли за цел ГЕРБ – СДС Бойко Борисов отново да стане премиер на България, Деница Сачева коментира: “Винаги сме казвали, че Борисов е най-подготвеният да бъде премиер заради опита, който има. Ако ГЕРБ е първа политическа сила и има 10 и повече процента разлика пред втория, значи гражданите са дали доверие и на ГЕРБ, и на лидера на ГЕРБ, а лидерът на ГЕРБ е Борисов. Логично е партията, спечелила изборите, да излъчи своя премиер, логично е тя да има най-голямо участие в правителство и е логично тя да излъчи лидера си за премиер. Разумно е да върнем към логиката в политиката, а не да си губим времето с празни приказки”.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X