https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоПолитикаИван Ченчев: Да има кабинет без политици от парламента и лидери на...

Иван Ченчев: Да има кабинет без политици от парламента и лидери на партии

„Ние имаме мнение какво трябва да се случи в следващия парламент. Едно правителство без политици от парламента и лидери на политически партии. Надпартийно правителство. Разбира се, че Борисов не трябва да е премиер. Той управлява неуспешно“, заяви в „Лице в лице“ Иван Ченчев, водач на листите в 26 МИР София-област и Габрово на БСП.

По думите му трябва да се определят национални цели, сред които образование и здравеопазване задължително, и да се работи по тях.

„Когато се постигне документ с национални цели, правителството трябва да бъде програмно, с определено времево измерение, с конкретни задачи и с отговорници. Излъчените министри ще бъдат одобрени от всички и механизмът, по който ще бъдат одобрени ще е финалният етап, след като видим дали партиите изобщо ще се съгласят за фиксиране на национални приоритетни цели. Трябва да се търси изход. Професионално и политически БСП знае как да го направи“, допълни Ченчев.

Иван Ченчев категорично заяви, че БСП не биха управлявали с ГЕРБ.

„Първо си имаме решение на конгрес, второ – смятаме, че ГЕРБ са токсични. Всички партии, които се прегърнаха с тях изведнъж изпаднаха. След три управления на Борисов не искам моята държава да е първа по смъртност в Европа, гоним рекорд на заболеваемост, първи в корупция“, каза кандидатът за депутат.

По думите на Иван Ченчев БСП има редица добри идеи, изчислени с техните експерти.

„Безплатните лекарства за деца до 14 години, 1100 лв. минимална заплата през 2025 г. и още един куп мерки, насочени изцяло към хората. Младите хора до 26 г. да бъдат освободени от данъци. Работещите родители при определен по-нисък доход да бъдат с необлагаем минимум или да плащат по-малко данък, безплатните ясли и детски градини. Все мерки насочени към това младите семейства да могат да стъпят на краката си“, допълни той.

По думите му в политическия антагонизъм никой освен БСП не говори за хората.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X