https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоВ "Български пощи" запазват придобивки, но увеличаването на заплати зависи от финансите...

В “Български пощи” запазват придобивки, но увеличаването на заплати зависи от финансите на компанията

Ръководството на „Български пощи” подписа нов колективен трудов договор за периода юни 2024 г. – юни 2026 г. със Синдикална федерация на съобщенията към КНСБ, Федерацията на съобщенията „Подкрепа” и Демократичния синдикат на съобщенията.

Запазват се важните за служителите социални придобивки, като ваучери за храна, ресурсно обезпечаване за здравословни и безопасни условия на труд, обучение, повишаване на квалификацията и професионалното развитие на персонала. Средствата за социални разходи и техният размер ще се договарят всяка година в Съвета за социално партньорство

„Конструктивните преговорите бяха проведени в кратки срокове в дух на диалогичност и взаимно разбирателство” – коментира главният изпълнителен директор на „Български пощи” Цветилия Стоилкова при подписването на КТД.

Ръководството на „Български пощи” е убедено, че служителите във фирмата заслужават достойно заплащане, тъй като от всеки един от тях зависи просперитета на дружеството.

Актуализация на възнагражденията на служителите ще се обсъжда и ще бъде съобразена с финансовото състояние на компанията. Общо е мнението, че по-справедливият ръст на заплатите е обвързан с генерирането на печалба. Именно в тази посока ще работи новото ръководство на дружеството съвместно със Съвета за социално партньорство.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X