https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораДелян Добрев: За какво им трябваше кеш на ПП? За купуване на...

Делян Добрев: За какво им трябваше кеш на ПП? За купуване на депутати?

Увеличава се отзвукът от изтеклите записи, разпространени от сайта „Афера”, за които се коментира, че са от събрание на „Продължаваме Промяната”. Депутатът Делян Добрев коментира в социалната мрежа Facebook случващото се и се пита как биха реагирали коалиционните им партньори от “Демократична България”.

“По повод скандала с КЕША на ПП, не се разсъждава върху основния въпрос: За какво са им пари в брой (кеш) по време на избори”, пише в социалната мрежа водачът на листите на ГЕРБ-СДС в Хасково и Разград.

Рекламни материали, билбордове, реклама – всичко се плаща по банков път на базата на фактури. Нещо повече – всеки законен разход може да се плати по банка, а не кеш. Тоест, кешът им е трябвал за незаконни разходи, дори може да са забранени от закона. Аз се сещам само за едно – купуване на гласове. И тук идва въпросът – Колко гласа са 3,5 млн. лева? 3,5 млн. / 50 лева на глас = 70 000 гласа. Един депутат се избира средно с 10 000 гласа, тоест това са 7 депутата. Има ли 7 депутата в ППДБ с купени гласове? Какво мисля ДБ за цялата тази история или като всички други скандали с ПП ще са “къщичка”? По схемата – щом са наши, може. Или “не е важно какво има на записа, а кой е записвал”, пише Добрев.

Той допълва, че се съмнява, че този двоен аршин ще се харесва на избирателите на ДБ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X