https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниДве могилиИлхан Кючюк: Българският бизнес има нужда от подкрепа

Илхан Кючюк: Българският бизнес има нужда от подкрепа

“Българският бизнес има нужда да бъде подкрепен от държавата, за да бъде конкурентен на европейските пазари. Ние като евродепутати бихме могли да помогнем, и аз лично се ангажирам да организирам бизнес-делегация в Брюксел, където да бъде представен бизнеса от региона и да се осъществят ползотворни връзки”. Това заяви кандидатът за евродепутат от листата на Движението за права и свободи Илхан Кючюк при посещението си днес в най-голямата фабрика за производство на парфюми в Северна България, която се намира в град Две могили. Заедно със съпредседателя на АЛДЕ бяха и водачът на листата на ДПС за национален парламент Ализан Яхова, областният и общинският председатели на партията, както и други кандидати за народни представители от Движението.

Собственикът на фирмата Сезер Сабах сподели, че малкият и средният бизнес изпитва голямо затруднение при намирането на работна ръка, и този проблем ще се задълбочава във времето. Според Кючюк, за справянето с това предизвикателство е необходимо държавата да облекчи режима за работа на чужди граждани в страната. “Това минава през приемне на специално законодателство, което ние от Движението за права и свободи бихме обсъдили и предложили в следващия парламент” заяви Ализан Яхова. Синхронизирането на българското с европейското законодателство според нея, ще облекчи и българите, които имат желание да работят в чужбина.

Илхан Кючюк се запозна и с четиримата работници от Бангладеш, които работят във фабриката. Те споделиха, че са доволни от условията, но им е отнело повече от 6 месеца докато подготвят всички документи и да могат да дойдат да работят в България, а реално работните визи са много кратки.

Кючюк и Яхова поясниха, че с парите от Плана за възстановяване и устойчивост би могло да се подпомогне българският бизнес, но те се бавят, защото до момента не са се приели необходимите за това закони.

“Дошло е време да се заявим сериозно. Европа ни признава, и ние искаме и можем да бъдем вече втора политическа сила. Трябва да спрем омразата, която се усеща в София, за разлика от другите части на страната. Ние трябва да участваме в следващото управление на страната, за да се решат всички тези проблеми. Знаем как и можем”, категоричен бе Илхан Кючюк.

По рано днес, в  деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност Илхан Кючюк заместник-председател на ДПС и съпредседател на партия „Алианс на либералите и демократите за Европа“ се срещна с почетния ректор на Русенския университет “Ангел Кънчев” акад. Христо Белоев.

На срещата присъстваха и народния представител и член на ЦОБ Ализан Яхова , областния председател на ДПС и кандидат за народен представител Айдоан Джелил ,заместник кмета на община Русе – Борислав Рачев , заместник кмета на община Ветово – Нермин Кязимова и общинския председател на ДПС Русе – Тунчер Абтишев .

Обсъдени бяха възможности за партньорство по проекти свързани с образованието и науката, както и влиянието на процесите в Европа върху младежите.

По-късно срещите продължиха в Русенското мюфтийство и Духовното училище.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X