https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиВоенни с вертолет „Кугар“ транспортираха пострадал

Военни с вертолет „Кугар“ транспортираха пострадал

Военнослужещи с вертолет „Кугар“ от състава на Военновъздушните сили изпълниха задача за транспортиране на пострадал, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната (МО).

Екипаж на вертолет „Кугар“ е задействан днес със задача да транспортира тежко пострадал мъж в района на Седемте рилски езера. Екипажът успешно е локализирал пострадалия. Той е откаран с вертолета в МБАЛ “Свети Георги” в Пловдив с множество травми, за последваща медицина намеса.

Вертолетът „Кугар“ излетя в 17:09 ч. от авиационна база Крумово и се завърна обратно в авиобаза Крумово в 18:47 ч. Задачата е извършена при тежки метеорологични условия.

Военнослужещите от ВВС се включиха в спасителната операция след постъпило искане от страна на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” на МВР, уточняват от МО.

Пострадалият в района на Рилските езера, транспортиран от военнослужещи с вертолет „Кугар“, е 39-годишен французин, съобщиха от УМБАЛ “Свети Георги”в Пловдив.

Той е в стабилно състояние с множество счупвания. Засега няма опасност за живота, предстоят му интервенции. Лекарите се грижат за стабилизирането на състоянието му, посочват още от болницата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X