https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоЕлена Нацариду с Аскеер за костюмографията на спектакъла „Крали Марко – последната...

Елена Нацариду с Аскеер за костюмографията на спектакъла „Крали Марко – последната балканска легенда“

Награда АСКЕЕР за 2024 година спечели Елена Нацариду за костюмографията на спектакъла „Крали Марко – последната балканска легенда“ от Владимир Левчев и режисьор Анастасия Събева. Продукцията на ДТ „Сава Огнянов“ Русе бе отличена снощи при връчването на театралните награди в Театъра на българската армия.

Елена Нацариду сподели, че наградата е неочаквана за нея и благодари на целия екип, и лично на режисьора Анастасия Събева, която, по думите й, е успяла да изкара най-доброто от нея, както и от всичките й колеги в представлението.

Тя се пребори за статуетката в конкуренция с Мариета Голомехова, номинирана за костюмите си в две представления – „Преображение“ и в „Портретът на Дориан Грей“ от Оскар Уайлд, реж. Веселка Кунчева, Драматичен театър “Рачо Стоянов” – Габрово. Третият номиниран в категорията „Костюмография“ беше Свила Величкова за работата си в „Опасни връзки“ от Шодерло дьо Лакло, режисьор Станка Калчева, в Младежкия театър “Николай Бинев”, съобщават от ДТ “Сава Огнянов”.

„Аскеер“ е българска награда за принос към театралното изкуство. Наградите се връчват от 1991 година от фондация „А’Аскеер“.

През 1996 година композиторът Пламен Мирчев – Мирона взема АСКЕЕР за за музиката на постановката на Пазарджишкия театър „Тайното Евангелие на Йоан” от Стефан Цанев.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X