https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноИсторията на шеф Чоткин, преди да спечели Hell's Kitchen

Историята на шеф Чоткин, преди да спечели Hell’s Kitchen

“Изключителен, вдъхновяващ, неуморим, невероятна енергия. Ти си пример за всички! Не трябва да се отказваш никога, ти си велик!” С тези думи шеф Виктор Ангелов се обърна към Лъчезар Чоткин, първенеца в шестия сезон на Hell’s Kitchen по Нова тв, след което му връчи чека с голямата награда от 100 000 лв.

Освен че победи, 31-годишният кулинар излезе от “Кухнята на Ада” сгоден за младата Камелия Маджарова, която също участваше във форма̀та, но сравнително рано го напусна, пише “24 часа”.

Той е най-прекрасният мъж, с когото съм се запознавала. Нямам търпение да се видим в реалния свят. И мога да кажа, че съм влюбена. Смятам, че срещнах голямата си любов в този риалити формат. Това казва избраницата на Чоткин в предаването “На кафе” още преди форматът да е приключил.

Кулинарят е категоричен, че дори и да не беше спечелил предаването, щеше да потърси Камелия. “Ние си се харесахме. Тя беше първият човек, който дойде и ме подкрепи в труден момент, когато постоянно ме номинираха. Оттам усетих топлината от нейна страна”, признава Чоткин.

Казва, че въпреки крехката й възраст, 22-годишната Камелия разсъждава много добре и иска нещата, които и Чоткин иска. “Това ме накара просто да се влюбя в нея.”

По време на шоуто съучастниците му все му обяснявали, че Камелия сигурно вече си е намерила друг, но Чоткин до последно вярва, че тя го чака.

Засега все още е в България, но скоро възнамерява да замине отново за Англия. По думите му вече няма как да мисли само за себе си, а и за Камелия. “Трябват компромиси и от двете страни, не мога да ѝ кажа: “Идваш сега с мен”. Трябва и на двамата да ни е хубаво и комфортно”, казва той.

Това да живееш 3 месеца с непознати хора, понякога влизаш в конфликти и въпреки това не можеш да напуснеш – тези неща се оказват най-предизвикателни за Чоткин в “Кухнята на Ада”.

Попада в кулинарното шоу, след като негова приятелка го записва. Тъй като той е кръстник на детето ѝ, тя има информация от личните му документи като ЕГН и др. и решава да го запише за предаването. По това време той е в Лондон и работи като трети главен готвач в кухнята на 5-звезден хотел. Когато от Hell’s Kitchen му се обаждат за кастинга, първоначално е много изненадан и с почуда им отговаря, че изобщо не се е записвал за предаването. Малко след това се замисля и решава да се впусне в кулинарното състезание. “При мен случайните неща са най-хубавите”, казва той.

Чоткин е родом от Червен бряг. Много палав, див и все усмихнат – такъв бил като дете. Освен това много държал на това как изглежда. “На първия учебен ден исках да изглеждам различен от всички, избрах си и папийонка. Това си пролича и в предаването – бях единственият, който е най-различен от другите, най-естествен”, казва той.

Влюбва се в готвенето покрай родителите си и баба си. Спомня си как като е приготвял сандвичи с кашкавал, самото мазането на масълцето, настъргването на кашкавала, за да се изпече хубаво – тези малки детайли го накарали да стане готвач.

На 12-13 г. се мести със семейството си в Милано. Там, без да знае дума на италиански, тръгва с брат си на училище. “Ние пристигаме ден преди да започнем училище. Беше пълен кошмар”, спомня си Чоткин. Съучениците му го приобщават, помагат му с италианския език и така за 2-3 месеца кулинарят го проговаря. Още 16-годишен започва работа в кухнята, след като от училището предложили платен стаж.

След 14 години в Милано той се мести в Лондон покрай свой приятел. След като се разделя с тогавашната си приятелка, а и в Италия му омръзнало, Чоткин се връща в България. Среща добър познат, който живее в Англия, и го пита дали няма да се намери работа там. Месец по-късно му казват, че има едно свободно легло за него в Лондон. Без да се замисли, Чоткин заминава за Англия. След като плаща наема, остава само със 70 паунда.

Трябвало да започне работа в “Макдоналдс”, но документите му много се бавили и му отказали позицията. Така, без работа и пари, Чоткин отива в агенция, която да му осигури някаква позиция.

Става мияч на чинии в ресторант към 5-звезден хотел, защото не знае английски език. Но постепенно се издига – преминава към заготовките и накрая го повишават в готвач.

Известни личности посещават популярния ресторант в Лондон, в който Чоткин работи, преди да попадне в кулинарното шоу. Затова може да се похвали, че е готвил на принц Хари и Меган Маркъл, рап изпълнителката Карди Би и футболния отбор на “Челси”.

Специалитетът в ресторанта е патица по пекински – това си и поръчват членовете на кралското семейство, както и отборът на “Челси”.

“Това са много известни личности и ние нямахме право да излизаме. Само ни предупредиха на коя маса са, за да не правим грешки”, спомня си кулинарят. Два часа преди да дойдат принц Хари и Меган Маркъл в ресторанта, охраната е проверявала и осигурявала мястото.

“Хвърлял съм тигани по мои колеги, но и по мен са хвърляли”, признава Чоткин за работата си в професионалните кухни. Въпреки това кулинарите често се шегували, например взимали метлата и се престрували на Хари Потър и др. “Гледахме по някакъв начин да се забавляваме, защото като готвач твоят втори дом става кухнята”, обяснява той. Затова може да се каже, че Чоткин е бил подготвен за Hell’s Kitchen – “знаех, че ще има мятания и хвърляния, разливане на сосове по главата и т.н.”.

Любимото му ястие за готвене са спагети “Карбонара”. А това, което би ял постоянно, са лазаня “Болонезе” и спагети “Алио, олио е пеперончино” – една от най-известните пасти в Италия. Приготвят се с чесън, зехтин, чили и магданоз.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X