https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноВаско Василев с концерт в сърцето на Айфеловата кула

Васко Василев с концерт в сърцето на Айфеловата кула

Тази вечер Айфеловата кула ще блести още по-силно и заради гения на Васко Василев. Повече от престиж, за нас като нация, е да се представим на толкова емблематично място.

Концертът на Васко, заедно със солисти от Кралската опера “Ковънт Гардън”, ще се състои в много красива зала, на първия етаж, в сърцето на Айфеловата кула. Залата е малка, само със 190 места, които се изчерпаха светкавично след пускане на билетите в продажба.

Нещо повече, зрителите тази вечер ще изживеят двойно удоволствие, защото ще присъстват на събитие 2 в 1 – концерт с класическа музика на най високо ниво и светлинно шоу, тъй като традиционно Айфеловата кула свети за няколко много на всеки кръгъл час, а това придава допълнителна приказност.

“Айфеловата кула е символ на Франция и Париж и аз съм много щастлива, че именно там, за втори път ще празнуваме най-светлият български празник – 24 май. Миналата година със световно известния ни цигулар Светлин Русев, тази с Васко Василев”, разказва Десислава Бинева, директор на българския културен институт в Париж.

“Васко Василев ще участва в концерта заедно с четирима от своите колеги от Кралската опера Ковънт Гардън и мисля, че има нещо изключително приятно и символично в това музиканти от пет националности да празнуват заедно, на сцената нашия български, най светъл празник. Васко, който е българин, но отделно от това имаме музикант от Франция, Япония, Австрия и Англия”, казва Бинева.

Концертната зала Гюстав Ефел се намира на първия етаж на Айфеловата кула. Достъпът до нея е през общото пространство, през което посетителите влизат и да, изискват се определени мерки за сигурност, които ние спазваме в самото пространство. Публиката преминава през няколко проверки на багаж. Хората се отвеждат до залата със специален асансьор. При всички положения това е една допълнителна протекция, която сме осигурили за посетителите, извън общия ред за влизане, която самата кула налага.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X