https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоМитрополит Арсений е на посещение в Сливен

Митрополит Арсений е на посещение в Сливен

Новоизбраният Сливенски митрополит Арсений ще бъде тържествено посрещнат в епархията. Сливенското духовенство и миряни първо ще го посрещнат в храма „Света Троица” в село Крушаре в 16.00 часа, съобщи секретаря на митрополията Иван Млечков.

На церемонията по посрещането се очаква да присъстват членове на Светия синод, духовници, миряни и представители на общинска и държавна власт.

Час по късно Сливенския митрополит Арсений ще бъде тържествено посрещнат на площад „Хаджи Димитър”от кмета на Сливен Стефан Радев и областния управител Чавдар Божурски.

След приветствията ще бъде отслужена и празнична вечерня по случай историческия избор в митрополитския храм „Свети Димитър.” Когато приключи вечернята митрополит Арсений ще бъде въдворен от останалите владици и архиереи.

По-късно на гроба на починалия в началото на годината митрополит Йоаникий ще бъде отслужена заупокойна молитва, след което новия митрополит ще бъде изпратен до покоите си в сградата на Сливенска митрополия.

Новият Сливенски митрополит Арсений заяви след избора си, че вратата му ще бъде отворена за всеки, който търси помощ, утеха или съвет.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X