https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРадев: Припрените реакции, че България няма да изпраща войски в Украйна, не...

Радев: Припрените реакции, че България няма да изпраща войски в Украйна, не значат абсолютно нищо при пряк сблъсък с Русия

“Изразих нашата признателност за изключително добрите резултати по първия етап на програмата за сътрудничество”, каза президентът Румен Радев, който е на посещение в Швейцария.

Той допълни, че вече започва вторият етап, той е на стойност 93 млн. швейцарски франка с акцент върху образованието, върху науката и научните изследвания, високите технологии, сигурността, миграцията, гражданското общество.

По темата с предстоящата конференция за мир, Радев заяви, че това е една изключително важна първа стъпка и допълни, че е важно да се говори наистина за мир.

“Припрените реакции на наши политици и институции, че България няма да изпраща войски в Украйна, не значат абсолютно нищо, ако някоя друга държава член на НАТО провокира пряк сблъсък с Русия. Вие мислите ли, че вече има такива предпоставки. Наблюдаваме как риториката и действията в тази посока непрекъснато ескалират. Всички държави-членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени в тази война”, коментира президентът.

“Надявам се в медиите новината да не бъде, че Радев е избягал от срещата с Йенс Столтенберг, моето посещение в Швейцария беше планувано много отдавна”.

“Всички държави-членки на НАТО по един или друг начин са въвлечени във войната в Украйна – чрез предоставяне на разузнавателна информация, целеуказване, оръжия, муниции, подготовка и вече има европейски лидери, които открито говорят за това присъствие”, смята той.

„Парламентът трябва да работи за по-бързото прекратяване на войната, а не за разпалването й. Здравият разум не може да се асоциира със всяване на страх. Длъжни сме да предвидим всички сценарии, дори и най-лошите, а не да спомагаме да се осъществят.

Не искам да плаша никого. Призовавам за трезв разум. Ако нещо не е ясно, политиците ни, които взимат решения, могат да се допитат до експерти. Нека си намалят малко ентусиазма и да мислят повече”, призова държавният глава.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X