https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПод патронажа на президента ще се проведе Международна ядрена конференция

Под патронажа на президента ще се проведе Международна ядрена конференция

Под патронажа на държавния глава във в.к. “Ривиера” до Варна ще се проведе традиционната Международна ядрена конференция „Българската атомна енергетика – национална, регионална и световна енергийна сигурност“. Това съобщи прессекретариатът на президента. Държавният глава ще приветства участниците във форума. Събитието се организира ежегодно от Българския атомен форум (БУЛАТОМ), в който членуват инженерингови и строителни фирми, както и експерти в областта на ядрената енергетика. Румен Радев ще бъде придружаван от съпругата си Десислава Радева.

В работа на конференцията са поели ангажимент за лично участие Владимир Малинов – служебен министър на енергетиката, Цанко Бачийски – председател на Агенцията за ядрено регулиране (АЯР), Ангелин Цачев – изпълнителен директор на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) и Валентин Николов – изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй“, посочват организаторите на интернет страницата си.

В първия ден на форума ще бъдат представени доклади от посланици/представители на дипломатическия корпус в България от страните, в които се развива ядрена енергетика. Докладите ще включват информация за причини, необходимост и цели за развитието на ядрената енергетика, състоянието на ядрената енергетика и статус на проектите за изграждане на нови мощности, както и дългосрочни планове за развитието на ядрената енергетика – национални стратегии.

Сдружението Български атомен форум (БУЛАТОМ), учредено през месец юни 2001 година, е неправителствена организация, в която членуват инженерингови и строителни фирми, фирми доставчици на оборудване, физически лица – експерти в областта на ядрената енергетика, показва информация на интернет страницата му.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X