https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиОткриха останки от изчезналия самолет на вицепрезидента на Малави, няма оцелели

Откриха останки от изчезналия самолет на вицепрезидента на Малави, няма оцелели

Откриха останки от самолета, в който е бил вицепрезидентът на Малави. Няма оцелели пътници, съобщи президентът Лазарус Чаквера. Спасителният екип е открил самолета напълно унищожен, пише ВВС, цитирана от NOVA.

Вицепрезидентът Саулос Чилима и още девет души излетяха в понеделник сутрин, малко след това военният самолет изчезна от радарите на летището. По последни данни времето е било лошо. Изпратени са войници да претърсват гората Чикангава в опит да го открият.

На брифинг във вторник президентът Чаквера заяви, че командирът на отбранителните сили на Малави го е информирал, че операцията по издирване и спасяване е приключила и самолетът е намерен. Той допълни, че е „дълбоко натъжен и съжалява” да информира народа си за ужасната трагедия.

Вицепрезидентът и президентът са от различни партии, но двамата се обединиха, за да сформират съюз по време на изборите през 2020 г.

51-годишният д-р Чилима беше на път да представлява правителството на погребението на бившия министър Ралф Касамбара, който почина преди дни. Бившата първа дама Шанил Дзимбири също е била на борда на самолета.

Самолетът трябваше да кацне на летището в северния град Мзузу, но беше върнат обратно поради лоша видимост.

Д-р Чилима беше вицепрезидент на Малави от 2014 г. насам. Той беше широко обичан в Малави, особено сред младежите, съобщава информационна агенция AFP.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X