https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораРадев: Очаквам анализ защо партиите изгониха избирателите от урните

Радев: Очаквам анализ защо партиите изгониха избирателите от урните

„В една парламентарна република от политическите партии, спечелили изборите, зависи как ще се развие държавата. Тяхна е отговорността. Те не могат да избягат от нея“. Това каза президентът Румен Радев по отношение на резултатите от изборите.

„Очаквам участниците в изборите да изготвят анализ защо изгониха избирателите от урните. Отказът на мнозинството българи да участват в изборите е ясен показател, че не се асоциират с черния PR и поведението и действията на партиите“, каза президентът.

По-рано председателят на ДПС Делян Пеевски призова председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и всички евроатлантически лидери да започнат разговор за бъдещето на България.

„Веднъж вече предотвратих опит на Радев да се инсталира на гърба на хората като политически властелин с проект “Трети март”. И сега няма да допуснем това да се случи и го гарантирам като лидер на ДПС“, каза Пеевски.

Президентът Радев отговори така:

„Не коментирам паник атаките, на който и да е политически лидер. Думата има медицината“.

„Нека да е ясно, че всяка една нова партия, прекрачила прага на Българския президент, трябва да разкрива и отстоява своите позиции и своята роля“, добави президентът.

„Как да свикам Народното събрание – едните лидери се скриха във Фейсбук, другите се разбягаха по селата, третите хванаха гората. Чакам ги да се върнат“, подчерта Румен Радев.

На въпрос кога ще свика 50-ото Народно събрание и кога ще започне консултациите за кабинет, президентът отговори така:

“Как да го свикам – те едните лидери се скриха във Фейсбук, другите се разбягаха по селата, други хванаха гората – чакам ги да се върнат!”

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X