https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораПП-ДБ отказа подкрепа на ГЕРБ за правителство

ПП-ДБ отказа подкрепа на ГЕРБ за правителство

ПП-ДБ отказа подкрепа на ГЕРБ за правителство, каквато им поиска по-рано днес Бойко Борисов. Той призова първите три партии да подкрепят кабинет.

“Борисов да не прехвърля отговорността на другите партии, той е първа политическа сила и по-време на цялата кампания говореше, че ще е водеща и стабилна партия”, отсече Кирил Петков.

Той повтори, че ПП-ДБ ще бъде ясна проевропейска опозиция, ще се борим с всичко по пътя на България към Европа и ще осветяваме всяка кражба.

“Следващият път, когато Борисов събори поредното правителство и не си спази уговорката, да има предвид, че съставянето на правителство е много по-трудно от неговото разрушаване”, отсече Петков.

“Коалицията ни е сплотени, обединена. Ще бъде изключително активна опозиция и ще работим за гражданите”, заяви Атанас Атанасов.

“Гражданите ни отредена да сме опозиция. Нека се върнем назад и да видим кой събори правителството”, коментира и Божидар Божанов.

“ГЕРБ са леко шизофренични – плюха ни един месец, а сега ни искат подкрепа. Безотговорно е към гражданите. В последните 3 г. ГЕРБ ни пратиха на избори 5 пъти, но не направиха правителство”, заяви Асен Василев.

Той изброи 4 законодателни приоритета на ПП-ДБ – промени в Закона за съдебната власт, закон за личния фалит, честни и прозрачни назначения в регулаторите.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X