https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоСдружение „Дете и пространство“ отбеляза 10 години от разкриването на дневните центрове...

Сдружение „Дете и пространство“ отбеляза 10 години от разкриването на дневните центрове „Мечо Пух“ и „Дъга“

10 години от разкриването на дневните центрове „Мечо Пух“ и „Дъга“ в Русе отбеляза днес Сдружение „Дете и пространство“. Кметът Пенчо Милков посети центровете, за да изрази своята подкрепа към активната им дейност. Той разгледа кабинетите за рехабилитация и терапия, както и обновения физкултурен салон, който предоставя отлични условия за физическа активност и терапевтични занимания.

„Изказвам своята дълбока признателност към всички, които допринесоха за развитието на тези центрове – ръководството, екипите от специалисти, доброволците и, разбира се, родителите и близките, които ежедневно споделят своята любов и грижа. Вярвам, че заедно можем повече и че нашето общество ще продължи да се развива в дух на съпричастност и подкрепа. Убеден съм, че Сдружение „Дете и пространство“ ще продължи своята мисия да подобрява живота на децата, младежите и възрастните с увреждания“, каза кметът Пенчо Милков. Той връчи на административния управител на двата центъра Мария Йорданова поздравителен адрес и почетен плакет в знак на признателност за дейността им.

Празникът премина със забавни спортни и развлекателни игри с участие на децата от центровете. Услугите, които предоставят дневен център за деца и младежи с увреждания „Мечо пух“ и дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Дъга“ са свързани с ежедневните потребности на децата. Те включват постоянна грижа за здравното, емоционалното и поведенческото развитие, както и за развиване на умения за самообслужване и независим живот. Сдружение „Дете и пространство“, което управлява двата центъра, се стреми да приобщава към ценностите, целите и дейностите си деца, млади хора и родители от общности и групи в неравностойно социално и маргинализирано положение.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X