https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългария„Спартан“ транспортира от София до Варна и обратно медицински екипи при създадена...

„Спартан“ транспортира от София до Варна и обратно медицински екипи при създадена донорска ситуация за органна трансплантация

Дежурен екипаж на самолет C-27J „Спартан“ от авиационна база – Враждебна беше задействан днес, 25 юни, сутринта със задача да транспортира от София до Варна и обратно медицински екипи от ВМА София и УМБАЛ „Александровска“ при създадена донорска ситуация за органна трансплантация. Това съобщиха от Министерството на отбраната (МО).

Командир на екипажа е капитан Йордан Димитров, помощник-командир – майор Евгени Златанов и борден инженер – старши лейтенант Преслав Димитров.

Самолетът излетя в 06:09 ч. и кацна на летище Варна в 07:08 ч. В 13:07 ч. самолетът се приземи обратно на летище София като задачата по транспортирането на медицинските екипи беше изпълнена успешно.

Екипажът беше задействан със заповед на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов по заявка на Министерството на здравеопазването, допълват от МО.

От министерството съобщиха през месец май за извършена авиомедицинска евакуация със самолет „Спартан“ от авиобаза „Враждебна“. Самолетът излетя в 09:45 ч. от летище София с медицински екип от УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ на борда със задача транспортиране на пациент от МБАЛ „Света Анна“ – Варна до София. Полетът бе изпълнен в условията на усложнена метеорологичната обстановка. Командир на екипажа беше капитан Николай Георгиев, помощник-командир – майор Дарина Христозова, и борден инженер – капитан Митко Гергов, посочват от военното ведомство. В 12:01 ч. самолетът се приземи успешно обратно на Летище София.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X