https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКалин Стоянов: С Росен Желязков разговаряхме през уикенда

Калин Стоянов: С Росен Желязков разговаряхме през уикенда

“През уикенда разговаряхме с г-н Росен Желязков. Говорихме какво сме постигнали за 1 година, какви ще са приоритетите и така се стигна до това да бъда предложен за министър и в неговия проектокабинет. Това обаче не означава, че ставам партийна кандидатура. Работих и в кабинета Денков, и сега в служебния”.

Това каза вътрешният министър Калин Стоянов по повод номинирането си да остане на поста и в редовния кабинет, който сутринта Росен Желязков предложи.

Коментарът си Стоянов направи по време на първата копка на мястото, където ще е сградата, в която ще се издават новите лични карти. “Надявам се, че до края на годината тя ще е факт. В момента новите лични карти се изработват на временен пункт, но ако всичко е наред от началото на следващата година това ще става само тук”, обясни Стоянов.

Вътрешният министър даде повече подробности и за разбитата през вчерашния ден печатница за фалшиви банкноти край Провадия: “Столевките са били в обращение. От началото на годината до момента има около 150 случая в България, предимно на територията на Столична дирекция и ОДМВР-Перник, за прокарване в обращение на неистински парични знаци. През вчерашния ден има задържани две лица, едното непълнолетно”.

По думите му в момента на специализираната акция задържаните са били в процес на работа. Иззети са били флашки, комщтри и документи. На флашките имало файлове с банкнотите, предназначени за печатане.

В разбитата печатница е имало всички необходими материали за създаването на фалшвите банкноти. Той каза, че извършителите са разполагали и с много добра техника, с която да реализират фалшификацията,

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X