https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоИзбрано от редактораКирил Петков: Гласувайте декларацията, всичко друго са оправдания

Кирил Петков: Гласувайте декларацията, всичко друго са оправдания

Днес чухме най-различни оправдания от различните партии. ГЕРБ си измислиха: “Можем да говорим, но няма да да подкрепим”, от “Възраждане” чухме може да подкрепим, но всякакви условия, от ИТН заявиха, че е противоконституционно.

Така съпредседателят на „Продължаваме промяната” Кирил Петков обобщи реакциите на парламентарните сили след предложението им президентът Румен Радев да забави втория мандат за съставяне на кабинет с 3 месеца, а НС да приеме декларация, с която да гарантира приемането на определени 7 закона.

“Колеги, много е просто. Става дума да кажете – ние “за” корупцията ли сме или “против”. Ако сте против – не ви трябват оправдания. Излезте и гласувайте декларацията. Вместо да ходите на море, дайте да изковем тези закони и един пък завинаги да се справим с този проблем. Всичко друго са оправдания”, настоя депутатът.

Декларацията вече е изпратена до 240-те народни представители, така че всеки да се запознае с нея.

На въпрос защо в преговорния екип за декларацията няма представители на ПП, Петков подчерта, че имат доверие на партньорите си от “Демократична България” и не се притесняват. Божидар Божанов, Надежда Йорданова и Людмила Илиева са в преговорния екип, стана ясно по-рано.

“Миналия път ни бутнаха правителството, без да знаят какво правят. Сега искат да ни бутнат антикорупционният план, пак без да знаят какво правят. Въртим се в омагьосан кръг”, оплака се още бившият премиер.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X