https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиИнцидентиПриключи гасенето с вертолети в Елин Пелин, но при нужда ще продължи...

Приключи гасенето с вертолети в Елин Пелин, но при нужда ще продължи утре

Гасенето на пожара в склада за пиротехника край Елин Пелин с вертолети “Кугър” на армията е приключило, но има готовност да продължи утре сутрин, ако е нужно.

От пожарната са преценили, че няма нужда от повече подаване на вода, затова и двата хеликоптера на армията са били изтеглени. В момента се намират на летище “Враждебна”, а по-късно днес ще се приберат в Крумово. Там ще бъдат технически проверени и подготвени, а утре сутринта ще се върнат обратно в София, за да са в готовност да се включат отново в гасенето.

Служебният министър на отбраната Атанас Запрянов е разпоредил модулът за инженерно-сапьорните модули и екипировката за борба с импровизирани взривни устройства също да бъдат подготвени. Когато влизането в складовете стане възможно, първи ще бъдат специализираните екипи на МВР и сапьори от Министерството на отбраната. Те трябва да проверят има ли опасност от разхвърляна пиротехника, която може да увреди спасителите. Когато се обезопаси района, ще влязат останалите екипи на вътрешното и военното министерство.

Операцията се води от МВР, но то в непосредствен контакт с МО. В 01,30 часа е бил последният разговор на Запрянов и служебният премиер Димитър Главчев снощи. Решението за довеждане на хеликоптер “Кугър” в София е било взето в 02,00 часа снощи.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X