https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоУМБАЛ „Канев" отправи призив за спешно кръводаряване

УМБАЛ „Канев” отправи призив за спешно кръводаряване

Отделението по трансфузионна хематология към Университетска многопрофилна болница за активно лечение „Канев“ в Русе отправи спешен апел към гражданите, като търси доброволци за кръводаряване. Лекарите спешно се нуждаят от кръводарители с кръвна група А, за да подсигурят необходимите количества кръв за пациенти, чиито животи зависят от навременните вливания.

Кръводаряването е жизненоважен процес, чрез който се спасяват човешки животи, а кръвната група А е от особено значение за текущите нужди на болницата. Недостигът на тази група кръв поставя в риск множество пациенти, които са зависими от навременните вливания на кръв.

Лекарите от УМБАЛ „Канев“ апелират към всички, които отговарят на изискванията за кръводаряване и имат кръвна група А, да се отзоват и да помогнат на тези, които имат нужда. Даряването на кръв е акт на хуманност и солидарност, който може да се окаже решаващ за спасяването на живот.

Заинтересованите лица могат да се свържат с Отделението по трансфузионна хематология или да посетят болницата, за да дарят кръв. Процесът е бърз и безопасен, а всяка единица дарена кръв може да направи разликата между живота и смъртта за пациентите, които се нуждаят от нея.

Припомня се, че за да бъде човек кръводарител, трябва да е здрав, на възраст между 18 и 65 години и да отговаря на определени медицински критерии. Всички желаещи могат да дарят кръв всеки делничен ден в работното време на Отделението по трансфузионна хематология.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X