https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбществоДетски хор “Дунавски вълни” с първо място на международен конкурс в Гърция

Детски хор “Дунавски вълни” с първо място на международен конкурс в Гърция

Детският хор “Дунавски вълни” към Общинския детски център за култура и изкуство в Русе се завърна с две награди от Гърция, където участва в Международния хоров фестивал „Музика и море”.

Безапелационно първо място с 95 от 100 точки в категория детски хорове си извоюваха талантливите хористи, а ръководителят им Весела Тодорова получи специалната награда на журито за най-добър диригент. С акапелни произведения и под съпровода на пианистката Гергана Вичева хорът успя да впечатли журито със своята интерпретация и емоционалност. Минавайки през различни стилови направления – от предкласика и класика към съвременна музика и български фолклор, русенци предизвикваха аплодисментите на публиката. След прекрасното си представяне певците получиха покани за участие в Международни хорови конкурси в Солун и Братислава през 2025 г.

В извънконкурсната част се изяви и Дамският камерен хор „Дунавски вълни” към читалище „Ангел Кънчев 1901” с диригент Весела Тодорова и пианист Елена Колева. В два последователни дни хористите пяха на различни сцени и получиха много аплодисменти за изпълненията си.

Предстои новият творчески сезон, в който децата ще празнуват заедно с другите състави на ОбДЦКИ 75-годишния юбилей на институцията, а дамският хор ще отбележи 10-ата годишнина от създаването си.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X