https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоОбщиниБялаОколо 2500 туристи са посетили реставрирания мост на Колю Фичето край Бяла...

Около 2500 туристи са посетили реставрирания мост на Колю Фичето край Бяла и новия експоцентър

Около 2500 туристи са посетили реставрирания мост на Колю Фичето край град Бяла, Русенско, и новия двуетажен експоцентър “Уста Колю Фичето” към него в първия месец след откриването им. Това съобщи кметът на града Димитър Славов.

По думите му това са индивидуални туристи и малки групи – семейства с деца или приятели.

“Началото е добро, като се надяваме с всеки изминал месец броят на посетителите да расте”, каза Славов.

Той обясни, че идеята е да се привличат и големи групи с туристи. “По тази причина през идния месец предвиждаме да организираме събитие за представители на туроператорски фирми, пред които да презентираме новия обект”, обясни кметът на Бяла.

Припомняме, че откриването на реставрирания мост на Колю Фичето и новоизградения експоцентър се състоя на 23 август тази година. Програмата включваше шествие, концерт-спектакъл и 3D-мапинг шоу.

Началото на консервацията и реставрацията на моста, както и изграждането на експоцентъра бе поставено миналата година. Дейностите се извършиха по европроект на обща стойност 9,5 млн. лева, финансиран по оперативна програма “Региони в растеж” 2014-2020 година.

Славов обясни, че 3D-мапинг проекции върху моста ще има на празници и на специални за Бяла събития. Отделно, туристически групи ще могат да си заплатят да видят спектакъла, ако пожелаят.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X