https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияРадев и Нинова си размениха мандат срещу бонбони

Радев и Нинова си размениха мандат срещу бонбони

Президентът Румен Радев връчимандат за посочване на кандидат за министър-председател на парламентарната група на “БСП за България”.

Това е третият и последен възможен мандат за съставяне на правителство в рамките на 48-ото Народно събрание. Той се връчва от президента на избрана от него парламентарно представена сила, след като първият и вторият мандат, връчени на двете най-големи формации в Народното събрание, не бяха реализирани.

За последните близо две години БСП получава четвърти шанс да състави кабинет – в различни парламенти – все с третия мандат.

На заседание тази седмица Столетницата ще решава от кои формации и по какви теми ще търси подкрепа за формиране на правителство.

Към момента повечето партии в настоящия парламент са скептични за формирането на редовен кабинет с мандата на БСП и в 48-ото Народно събрание.

Ако и последният опит се провали, президентът ще трябва да разпусне парламента, да назначи служебно правителство и да насрочи дата за нови парламентарни избори, вероятно през пролетта.

А днес лидерът на БСП празнува и рожден ден. Тя връчи на президента Радев кутия с шоколадови бонбони.

Спрях се на БСП в търсене на най-голям шанс за работещо правителство. Това коментира президентът Румен Радев при връчването на третия мандат на левицата за съставяне на кабинет.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X