https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоСпортКралев: През 2021 увеличаваме двойно бюджета на всички спортни клубове

Кралев: През 2021 увеличаваме двойно бюджета на всички спортни клубове

Увеличението на бюджета за спорт през следващата година е сериозно, най-същественото увеличение е в програмата за спорт за високи постижения, където има допълнително 6.5 милиона лева, каза днес във Варна министърът на спорта Красен Кралев, който даде старта на маратона в крайморския град.

Той уточни, че с парите изпълнява обещанието си, че бюджетът на всички спортни клубове, без футболните, ще бъде увеличен двойно. Това не е правено от много време и хората го оценяват и са доволни, каза Кралев. Според него такава ще бъде тенденция и за следващите четири години, предава БТА. Плануваме през следващия управленски период да се обърне основно внимание върху клубовете и средствата, които държавата отделя за тях, ще нарастнат значително, обясни той и допълни, че това е в пряка корелация с по-големите приходи, които министерството очаква да получава от Българския спортен тотализатор.

Министърът припомни, че през тази година държавата е вдигнала бюджетите на спортните клубове с 30 процента. Желанието ни е да подпомогнем по всякакъв начин на българския спорт да се изправи на крака след пандемията, много неща се промениха в спорта, каза още той.

В отговор на въпрос възможно ли е да спре българският спорт заради настъпването на COVID-19 Кралев посочи, че позицията на правителството е ясна и то няма никакво намерение да прави локдаун, но въпросът е да се спазват мерките, които са определени. Ако мерките се спазват от всички би трябвало да няма никаква заплаха за здравето на сънародниците ни, каза министърът и допълни, че в страната имаме проблем с дисциплината, защото не всички хора смятат, че опасността е сериозна и противоепидемичните мерки се подценяват.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X