https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоКримиТрима души загинаха при стрелба на военно летище край Воронеж

Трима души загинаха при стрелба на военно летище край Воронеж

Трима войници са загинали при нападение на военното летище „Балтимор“ край Воронеж. Инцидентът е станал рано тази сутрин. Около 5:00 ч. местно време войник на срочна служба е нападнал с брадва друг военнослужещ и е отнел оръжието му и е открил стрелба, съобщава РИА Новости.

Установена е самоличността на убитите. Един от тях е дежурният майор в полка, 38-годишният Сергей Ермолаев. Вторият убит е ефрейтор Сергей Кажокин. Убит е и редник Нинаил Акталиев. По време на нападението още един войник – редник Фирсов е прострелян два пъти в рамото и лопатката. Той е хоспитализиран и е в реанимация.

Междувременно става ясно, че призовникът Антон Макаров се е сбил с дежурния офицер на полка – майор Сергей Ермолаев, който е отишъл на проверка в батальона. Инцидентът е предшестван от словесен спор между двамата военнослужещи. На помощ се притекъл шофьорът на майор Ермолаев, който също е застрелян. Към момента няма данни за други пострадали, а от пресслужбата на Западния военен окръг все още не е направено изявление относно инцидента.

Призовникът се е грижил за техническата поддръжка в летищния батальон. Успял е да избяга и в момента се издирва.

Превод и редакция: Нова България

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X