https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоЛюбопитноНай-големият онлайн шопинг маратон в света и Денят на самотните сърца

Най-големият онлайн шопинг маратон в света и Денят на самотните сърца

Най-големият онлайн шопинг маратон в света и Денят на самотните сърца

„Денят на самотните сърца“ в Китай, който е на 11 ноември, е най-големият 24-часов шопинг маратон в света, като през миналата година бяха поръчани и доставени 1.9 милиарда продукта.

Тази година се смята, че заради натрупалото се и отложено от пандемията търсене ще бъдат поставени нови рекорди.

Сред най-популярните продукти се очаква да бъдат прахосмукачките роботи, обикновените прахосмукачки и комплектите с инструменти.

Луксозните марки обаче също се надяват на по-голямо търсене, тъй като милиони китайци, които не могат да пътуват в чужбина с цел пазаруване, се очаква да се впуснат в онлайн шопинг, което експерти определят като „отмъстително пазаруване“.

“Очакваме продължаващите международни ограничения да внесат сериозна промяна по отношение на пазаруването на луксозни стоки от страна на китайски потребители онлайн,” казва пред BBC Майкъл Норис от компанията за пазарни проучвания Agency China.

“Луксозните марки също реагираха подобаващо и удвоиха броя на луксозните продукти, които участват в Деня на самотните сърца.”

Най-големият онлайн шопинг маратон в света и Денят на самотните сърцаДенят на самотните сърца в Китай, известен още като 11.11, беше създаден от гиганта в онлайн търовията Alibaba в чест на необвързаните хора, които не празнуват Деня на влюбените.

Конкурентът на Alibaba в онлайн търговията – JD.com, също има подобна шопинг кампания, но Денят на необвързаните сърца е по-мащабно събитие по отношение както на продадените стоки, така и на приходите.

Миналата година общата стойност на продадените стоки надхвърля 210 млрд. юана (31 млрд. долара), което е два пъти повече от продажбите в Черния петък и Кибер понеделника, взети заедно.

През миналата година малко повече от минута след началото на Деня на самотните сърца продажбите вече бяха надхвърлили 1 млрд. долара.

Тази година кампанията започна по-рано с онлайн продажби в периода 1 – 3 ноември, за да бъде задоволено нарасналото търсене от страна на китайските потребители.

Утре ще бъдат предложени над 350 000 местни и международни марки, като дори ще се продават автомобили и жилища.

Cainiao – логистичното подразделение на Alibaba, обяви, че използва над 3 000 чартърни полета и товарни кораба, за да внесат стоките в Китай.

Междувременно, общо три милиона служители на Cainiao и нейните партньори ще участват в логистичната подкрепа в световен мащаб в складове и на пристанища.

Компанията също така ще използва над 10 000 мобилни станции, от които клиентите ще могат да вземат пратките си без човешки контакт.

Освен това Cainiao планира да използва над 700 чартърни полета, за да доставя пратки извън Китай.

“Използването на най-съвременни технологии, като изкуствен интелект, прогнозиращи алгоритми и анализ на големи масиви от данни, ще помогне на търговците в прогнозирането на търсенето и ще им позволи управляват правилно стоковите си запаси,” казва Джеймс Жао, генерален мениджър, отговарящ за световната верига на доставките в Cainiao.

Най-големият онлайн шопинг маратон в света и Денят на самотните сърцаДенят на самотните сърца ще се проведе за 12-и път, а здравословните продукти, като витамини и пречистватели на въздуха, се очаква да бъдат сред най-продаваните, предвид пандемията от COVID-19.

Миналата година сред най-популярните вносни стоки бяха храна за домашни любимци, здравословни и козметични продукти, като продажбите на козметични продукти за мъже отбелязаха скок от 3 000%.

“Очаквам продажбите на козметични продукти да скочат, а чуждестранни марки, като L’Oreal да се продават много добре. Спортните облекла и витамините също ще отчетат силни продажби, а потребителите отдават все по-голяма важност на здравето,” казва Шон Рейн, основател на China Market Research Group.

“Компании, като Vinda, която продава тоалетна хартия, също ще отчетат силни продажби, както и производителите на сапун, като Unilever, тъй като потребители се запасяват с тези задължителни продукти,” добавя той.

За купувачите, които са решили да похарчат повече пари, ще се предлагат около 800 000 имота с отстъпка, както и над 200 000 автомобила.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X