https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоБългарияПрограмисти правят безплатна дарителска платформа

Програмисти правят безплатна дарителска платформа

Голяма група от български програмисти се самоорганизира в социалните мрежи за създаването на нова, безплатна платформа за дарения. Да направят честна платформа е техният отговор след установените съмнителни финансови отчети на „HelpKarma“.

Идеята тръгва от Росен Генчев, предприемач и програмист с 22 години практика. Росен е създател на дигитална платформа за търсене на алгоритми в сферата на биотехнологиите.

„Колеги. Скандалът с HelpKarma хвърли петно върху IT комюнитито, има ли желаещи да клонираме тази „велика“ платформа и да я пуснем да бачка с 0% комисионна? Като гледам няма да е повече 400-500 часа работа. Списък с желаещи да помогнат с конкретни действия“, пише програмистът в групата.
Стотици хора се отзовават на поста му и са категорични, че ще помогнат без заплащане. Желание са изявили още адвокати, финансисти, дори PR специалисти. Дори две момичета, които имат пекарна са му предложили да им носят безплатно кафе и закуски, разказа още той.

„…Публикувах пост в специализираната група във Facebook за програмиране DevBG. Вече се събраха над 200 човека, желаещи да помагат“, споделя Генчев.

Следващата стъпка е да се подберат сред 200-те програмисти, които са изявили желание да се включат. Замисълът на Росен Генчев е да се създаде платформа, която да показва детайлно с фактури всеки един разход по дадено лечение. Освен това тя трябва да има възможност да свързва дадена дарителска акция с лекари.

„Замисълът е всички дарители да получават съобщение или имейл, че част от дарението им солидарно с другите дарители е насочено за месечни разходи за заплати, които са фиксирана стойност, вместо да се слага процент върху цялата дарена сума“, довършва Росен.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X