https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
spot_img
spot_img
НачалоUncategorizedДеца с Covid се приемат само в три болници в София

Деца с Covid се приемат само в три болници в София

Деца с Covid се приемат само в три болници в София

Деца с коронавирус и усложнения от него се приемат само в три болници в София. Това са Инфекциозна, Педиатрия и “Пирогов”, става ясно от отговорите на здравното министерство на запитване на Dariknews.bg.

Проверката е провокирана от въпросите на родители по отношение на това какъв е алгоритъмът за хоспитализация на деца, които не карат само с хрема и твърде леко, както масово се твърди, а някои развиват дори пневмония.

Лечебните заведения, в които се приемат лица до 18-годишна възраст със съмнение за коронавирусна инфекция, са Специализираната болница за активно лечение по инфекциозни и паразитни болести “Проф. Иван Киров”, Специализираната болница за активно лечение по детски болести “Проф. Иван Митев” ЕАД, по-известна като Педиатрията,  и Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина “Н. И. Пирогов”, уточняват от пресцентъра на МЗ.

По информация на здравното министерство към момента няма недостиг на легла за деца в тези болници. Проверката показва, че в Педиатрията са отделили 10% от капацитета си за Covid пациенти – това са 11 легла.

В детските отделения на Окръжна, Александровска и Втора градска болница не се приемат деца с коронавирус.

Няма разлика в реда за приема в болница на деца с Covid-19 и усложнения.

Дете с коронавирус и усложение може да бъде прието за болнично лечение чрез спешно повикване на тел. 112 и транспортиране от медицинските екипи на центровете за спешна медицинска помощ до болница.

Основните стъпки и поведение при хоспитализация на пациенти с коронавирусна инфекция са в зависимост от тежестта на спешното състояние, като чрез медицински триаж всички пациенти, включително децата, се категоризират от специалисти и се насочват към лечебни заведения, уточняват от здравното министерство.

spot_img
spot_img
Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X