https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedМарешки със скандални твърдения за здравеопазването

Марешки със скандални твърдения за здравеопазването

В здравеопазването има мафия, която има интерес от поддържането на хаос в системата. Това заяви лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки в ефира на NOVA. Няма да има както система за електронни рецепти, така и държавна верига бензиностанции – мафията няма да позволи, каза още депутатът.

Той даде пример с аптеки, които съществуват само за реекспорт на лекарства, и такива, които изписват фалшиви рецепти, изплащани от здравната каса.

„Много аптеки, мога да твърдя, живеят само с фалшиво изписани рецепти, дори сами си пишат рецептите, няма как да се проследи – това е 100% печалба, здравната каса изплаща. Става дума за страшно много пари, някой източва тези пари. Примерно някой седи и пише само този месец рецепти за 100 000 лева, смятайте“, каза Марешки.

„Има много аптеки, които съществуват само за реекспорт, нямат никаква социална роля“, изтъкна още той.

Според него медиците дават всичко от себе си, за да помагат на хората по време на пандемията. „Не мисля, че има дори един лекар, който да не следва клетвата, която е дал. Тези хора се раздават максимално. Просто ситуацията е такава в целия свят. Това е криза, за която никой не е подготвен. Трябва да се помага на лекарите, а не да се пречи. Когато дойде някакво становище от БЛС, управляващите трябва да реагират по-бързо. Доста отдавна алармирахме, че трябва да се готвим за зимата и отново леко догонваме събитията”, каза още Веселин Марешки.

Той заяви, че още днес ще се срещне с представители на управляващата партия, за да постави този въпрос. „Не трябва да има нито един човек без лекарства и тест”, категоричен е лидерът на ВОЛЯ.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X