https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedОбщински жилища за медиците-доброволци в Благоевград

Общински жилища за медиците-доброволци в Благоевград

Всички лица с медицинско образование, които решат се включат в борбата с COVID – 19 в Благоевград, ще могат да ползват общински жилища, докато работят в града, обеща кметът инж. Румен Томов.

Той се обърна с молба за помощ към лекари, медицински сестри и млади специалисти, които се обучават в медицински специалности.

“Ситуацията е много трудна. Математикът на Националния оперативен щаб каза, че в края на месеца ни предстои още по-тежка ситуация. Обръщам се към гражданите – да спазват мерките, но да не се затварят вкъщи, да осъществяват социалните си контакти, да пазаруват, за да може бизнесът в града да бъде жив. Обръщам се към младите лекари – ще им предоставим жилища, в които да живеят, ако нямат такива”, каза още Томов пред “24 часа”. Той допълни, че ако те решат да останат да работят в благоевградските здравни заведения и след пандемията, то ще могат да ползват жилищата и след това.

Кметът призовава учениците в прогимназиален и гимназиален курс да бъдат освободени от училище и да са на дистанционно обучение. Допълни, че няма логично обяснение защо Благоевград е с толкова много заразени жители от дълго време насам.

“Спазват се мерките, правят се проверките, няма обяснени защо се получава така. Дали защото има голямо текучество на хора или се правят много тестове, нямам обяснение наистина”, допълни Томов.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X