https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedЛеглата за болни с COVID-19 във Варна свършиха

Леглата за болни с COVID-19 във Варна свършиха

Към момента в морския град няма нито едно свободно легло в интензивните отделения. Натискът към болниците в областта е голям. През следващите дни предстои увеличение на капацитета на болниците, в които има разкрити COVID отделения, от 20 на 30 %.

„Свободните легла варират между 10-12, което е твърде малко за област като Варна. Натискът и в Бургас, и в Шумен е голям имаме около 60-70 човека настанени от съседни нам области, което ме навява на мисълта, че трябва да вземем решение на щаба за увеличение на легловата база. Всички болници, които са отворили COVID отделения, трябва да имат готовност.“, заяви областният управител на Варна Стоян Пасев пред NOVA.

За периода 07-13 декември през спешните центрове на инфекциозните клиники и спешните центрове в УМБАЛ “Света Марина“  са преминали 997 пациенти, от тях с потвърден и възможен и вероятен COVID– 634.

В същото време професионално обучени доброволци се включват в битката с COVID-19, за да помагат на медиците от Бърза помощ във Варна. Те ще оказват съдействие на първа линия, най-вече при пренасяне и транспортиране на трудноподвижни хора. Заради многобройните повиквания в линейките има само шофьор и лекар, а без помощ, хората с увреждания не могат да се придвижат от жилището си до линейката и от линейката до болницата.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X