https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedУчители апелират за незабавно преминаване към дистанционно обучение

Учители апелират за незабавно преминаване към дистанционно обучение

Учители настояват незабавно да се премине към дистанционно обучение. Според тях мярката трябва да остане в сила поне два месеца.

“Мерките, които се взимат в момента са абсолютно неадекватни. Ние, учителите работим във високорискова среда и на практика сме на първа линия. Знаете каква е ситуацията в училище – тесни класни стаи, голям брой ученици, няма дистанция”, каза преподавателят от Варна Лилия Стоянова пред bTV.

Тя категорично заяви, че противоепидемичните мерки, приети от просветното министерство, не работят, тъй като има смесване на потоците от ученици. Според нея няма начин COVID-19 да се ограничи, защото се разпространява дифузно.

“Имаме много болни колеги. Много трудно се осигуряват заместници. Децата, в повечето случаи, прекарват вируса без симптоми, общуват с другите, не се карантинират. Здравната система се задъхва, накрая никой няма да получи здравна грижа – не защото лекарите не искат, а защото не могат”, добави още Стоянова.

Учителката уточни, че тя и колегите й влизат в клас само с маска, което не е достатъчна превенция. Тя смята, че обучението в електронна среда е ефективно и качеството е достатъчно високо.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X