https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://w9d5z2y7.rocketcdn.me/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
spot_img
spot_img
НачалоЛюбопитноМоника Валериева разказа за болничния ужас, с който се е сблъскала

Моника Валериева разказа за болничния ужас, с който се е сблъскала

Моника Валериева разказа за болничния ужас, с който се е сблъскала

Моделката Моника Валериева написа дълъг пост в своята лична Фейсбук страница, описващ настоящата плашеща ситуация в болниците у нас. Публикацията ѝ бе посрещната с одобрение от потребителите на социалната мрежа, които се съгласиха с всяка дума от написаното, коментирайки, че това е самата истина. Стотици хора харесаха текста, появил се съвсем наскоро в акаунта на модела.

В него, освен че разказва ситуация, на която е станала свидетел в столично здравно заведение, Моника призовава правителството да вземе пример от страните на Запад и да затвори напълно страната ни, отбелязва dir.bg.

“България и COVID-19! Днес мой много близък приятел (доктор-реаниматор и анестезиолог) има рожден ден. Видях снимката му, която сподели в профила си, с опит за самоирония как ще прекара деня си… в “скафандър”, предпазващ от коронавируса. След това прочетох поста на Джуджи Халваджиян и наистина искам да напиша това, което знам, това което видях с очите си, това което може би много от Вас знаят… Още преди да затворят дискотеките, ми се обадиха приятели от една болница и ми споделиха, че положението е много зле… нямат легла! Нямат провизии, най-лошото – няма персонал! Говоря за доста хубава болница! Казаха ми “Имахме 16 легла в интензивното, направихме COVID отделение, вече имаме 70 легла -не стигат”, разказва Моника.

“В същото време, аз гледам гордите министри, как казват, че легла има…? Вечерта се срещнах с този мой приятел, който изглеждаше съсипан, а аз помислих, че е изморен! Все пак е реаниматор и е виждал и губил много хора… Това беше различно! Каза ми “Нямаме респиратори, Моника, обдишвал съм час и половина на ръка, защото ако спра, човекът умира! Аз съм доктор и дори да загубя пациент знам, че съм дал всичко от себе си! В случая аз не съм Господ, а трябва да избирам, кой да живее и кой да умре! На кого да сложа апарата – защото нямаме! Половината сестри са болни от вируса… част от тях не искат да се връщат на работа”, казва още моделката.

“Още тогава ми каза “Молим се да затворят всичко”! Дискотеките няма да ни спасят… Хората не вярват във вируса, излиза доц. Мангъров и говори неща, които хората искат да чуят, за да се успокоят, и е нормално, наплашиха народа всеки ден с новините! Но вирус има, щамът е по-агресивен, умират млади хора, умират повече хора без придружаващи заболявания! Пишат глупости – този със сърдечно заболяване, онзи с белодробно! Хора COVID-19 е като СПИН! Не се умира от него, той предизвиква инфаркт, белодробна емболия, белодробни заболявания, пневмонии, сърдечни проблеми… от тях се умира, но те са предизвикани от този вирус! Има резиденти – не знаят как! Не се заразяват! Има хора, прекарващи вируса леко, психически тежко! Има хора на ръба… а някой вече ги няма”, продължава тя.

“След това ми се наложи да отива късно през нощта до спешното отделение на една хубава болница. Със съмнение да апендицит! Беше прекрасно, че преди да вляза в отделението ми измериха температурата, сатурацията (апарат за измерване на кислорода-нормално е 100-99-98), заразените хора имат спад, преслушаха ми гърдите и тогава ме допуснаха да се оплача от ужасни болки! Влязох впечатлена от нашите доктори… как излязох. Няма значение за мен, сложиха ми системи, погрижиха се за мен… но какво видях! Говоря за нещо отпреди 2 седмици! Телефонът не спираше да звънни, хора с влошен коронавирус… отвън се вихреше скандал, че хора се молят за линейки, а линейки няма! Екипите се опитваха да обяснят, че не са виновни те, трябва да се закупят! Не може да караш бебе в кувьоз, човек с рак и накрая на деня и с коронавирус! Та те молят всеки един, ако не е наложително да не стъпва в болница, защото е пълно с бактерията! За капак се почука на вратата и една жена, крещяща, разплакана ,съсипана, беше докарала баща си, настанен в инвалидна количка и обясняваше, молеше се на доктора, че той се е влошил за 3 часа, че е в безсъзнание, неадекватен, че умира… Докторът я попита как е дошла, тя каза с колата си! Скараха ѝ се, че не е звъннала в РЗИ за линейка и не може да се разкарва така с човек с вируса. Жената каза “Обадих се -нямат! Съобщих им, че тръгвам с колата си, баща ми умира”! Продължаваше да се моли… докторът ѝ каза истината! Няма легла, няма къде, няма! Обадете се на инфекциозна болница там да намерят свободно и да ви препратят към съответната болница! Затвориха ѝ вратата! Аз вече ревях за тях. За нея докторът беше лош, а той – съсипан! Ходеше и си говореше сам -“МИНИСТЪРА КАЗА, ЧЕ ИМА ЛЕГЛА… ДАДЕ 200 ОЩЕ! А ПЕРСОНАЛ ОТ КЪДЕ, САМО ЩЕ ЛЕЖАТ ЛИ НА ТИЯ ЛЕГЛА? НЯМА ПЕРСОНАЛ, КАКВО КАТО МЕТНАХТЕ ЛЕГЛА?”, пише Моника Валериева.

“След това сестрите и част от докторите смениха “Covid смяната”, защото няма персонал и искат, не искат, отиват там! Излязох от там, вече гледах на момичето на рецепцията, охраната и персонала с други очи! Как са психически, физически? Как не се виждат с роднините си… После се замислих и пари да имаш, ако твой родител се разболее, то няма респиратор, то няма легла, то няма персонал!”, пише Валериева, като в заключение призова за пълно затваряне на държавата в края на ноември, поне за месец. Всички затвориха и дават месечна заплата на хората, за да оцелеят! А ние се бавим, за да не се дават тези пари на народа”, гласят думите ѝ.

 

spot_img
spot_img
Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X