https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
https://ruse.news/wp-content/uploads/2022/09/ruse-1148h90.png
НачалоUncategorizedНЗОК със становище относно неизплатените 1000 лева на личните лекари

НЗОК със становище относно неизплатените 1000 лева на личните лекари

Националната здравноосигурителна каса разпространи становище по повод неизплатените 1000 лева на личните лекари, обещани от правителството.

В него се казва, че всички 28 Регионални здравноосигурителни каси в страната трябва да заявят в отчетите си колко и кои лекари и зъболекари са извършвали дейност в периода от 1 до 30 ноември.

Необходимите средства трябва да бъдат заявени до 9.30 часа на 14 декември.

Към заявените средства трябва да бъдат включени и сумите по методиката за изпълнителите на първичната и извънболнична медицинска помощ и специализираната извънболнична медицинска помощ. За заплащането им съответно за месец ноември и авансово за месец декември министърът на здравеопазването Костадин Ангелов коментира, че неизплатените суми от 1000 лева за личните лекари са породени от бюджетна процедура:

“Проблемът не е нежеланието да се случи раздаването на хилядата лева на всички общопрактикуващи лекари. Проблемът е чисто бюджетна процедура. Трябваше да се гласува Бюджета на Националната здравноосигурителна каса и след това Надзорният съвет на Касата да вземе това решение. Говорил съм и с председателя на Надзора, и с представителите на Държавната квота. Днес решение ще има”.

От Националната здравноосигурителна каса съобщават, че след потвърждаване на средствата от тях, регионалните подразделения ще извършат парични преводи по сметките на изпълнителите на медицинска и дентална помощ по сключените им договори със Здравната каса.

Подобни статии

КОМЕНТИРАЙ

Моля, въведете вашия коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

X